ייעוץ
ייעוץ על ידי פסיכוגריאטר המתמחה בהפרעות נפשיות האופייניות לגיל המבוגר וביניהן דיכאון, חרדה, השפעת מצבים ומחלות גופניות שונות על הרווחה הנפשית של המבוגר. בנוסף לתחומים אלו, הפסיכוגריאטר מעריך ומטפל בתהליכים ניוונים של מערכת העצבים המרכזית המאופיינים בירידה בזיכרון וביכולות שפתיות שונות כגון דיבור, קריאה והבנה. קבוצת המחלות האלו נקראת דמנציה.
רופא פסיכוגריאטר הוא מומחה בגריאטריה או בפסיכיאטריה אשר עבר הכשרה בפסיכוגריאטריה והוא בעל ניסיון בתחום של אבחון, טיפול והערכת יכולות נפשיות, רגשיות וקוגניטיביות של קבוצת הגיל הגריאטרי.
התמחות נוספת של הפסיכוגריאטר הוא בהערכת היכולות הנפשיות והקוגניטיביות של המבוגר להגיע להחלטות מושכלות ונקיות מהשפעה זרה (הסכמה מדעת) לפעולות האופייניות לאדם הבוגר. החלטות אלו הן הזכות להוריש את הרכוש והיכולת לדאוג לעניינים הכלכליים והיכולת להחליט על טיפול רפואי מוצע.
אבחון
אבחון פסיכוגריאטרי בודק את מצבו הנפשי, הרגשי והמנטאלי של הנבדק/ת.
האם הוא כשיר להמשיך לדאוג לעצמו, לצרכיו ולנכסיו או שמא יש צורך בעזרה מקצועית.
את האבחון אנו עורכים על מנת לאבחן מחלות נפש, מחלות כרוניות הפוגעות ביכולות הקוגניטיביות והפיזיולוגיות, בחינת ההשלכות של מחלות אלו (לדוגמא: האם המטופל מסוכן לסביבתו או לעצמו) ומציאת פתרונות וטיפולים
התואמים לתוצאות האבחון.
האבחון מתבצע במספר שלבים:
- תיעוד המחלות אשר יש להן השפעה על המצב הנפשי והמנטאלי של הנבדק/ת
- ביצוע בדיקות כלליות לבדיקת מצבו הבריאותי של המאובחן (לדוגמה בדיקות דם ושתן, מעקב לחץ דם, אקג)
- בדיקת התרופות הניטלות דרך קבע על מנת לבחון אינטרקציה בין תרופתית ובמטרה להפחית תרופות הניטלות שלא לצורך.
לאחר בירור זה אנו ערכים מבחנים שונים על מנת לבדוק האם ישנה פגיעה ביכולות הקוגניטיביות של הנבדק/ת (לדוגמה מבחני זכרון, שיפוט, התמצאות במקום ובזמן) ומבדקים פסיכוגריאטריים על מנת לאתר הפרעות נפשיות.