הצוות הסיעודי במרכז שלנו מלווה ומדריך את המטופלים ובני משפחתם בהתמודדות עם תסמונות הגיל השונות וההמלצות הרפואיות ובעת הצורך מגיע גם לטיפול בבית:
מעקב נטילת תרופות
הצוות הסיעודי מדריך בנטילת הטיפול התרופתי כולל מנה, מינון, זמני הנטילה ורגישות לתרופות ומזון. תמהיל התרופות עובר הערכה ובקרה של רוקח קליני לתופעות לוואי ואינטראקציות בין תרופתיות. הצוות מדגים ומסביר על אמצעים כסדרנים מיכאניים, אלקטרוניים וממוחשבים עם חיבור תקשורת למוקד.
הסדרת פעילות מעיים
הצוות הסיעודי מייעץ בנושא פעולות המעיים וטיפול בהסדרת היציאות. לרוב נדרש טיפול במשלשלים או סופחי צואה, לעיתים גם טיפול פיזיקאלי.
בהתאם להוראת רופא ובכפוף לבקשת המטופל, ידאג הצוות הסיעודי לבצע ניקוי מעיים (חוקן ניקוי) .במידת הצורך תתבצע פעולה של חוקן ידני (כפפה) לפנוי אבני צואה חוסמות טרם ביצוע חוקן.
שליטה בהטלת שתן
לשליטה חלקית בהטלת שתן סיבות וגורמים שונים בגיל המבוגר: הפרעת ניידות, דחיפות- תכיפות, הפרעה תחושתית והפרעה חוסמת. הצוות הסיעודי מאבחן את אופי הבעיה בשיטות שונות כמו בנייה של יומן שליטה יומי ובדיקת על-קול בטן להערכת שארית שתן לאחר התרוקנות. במידת הצורך יוצעו שיטות טיפול, חלקן התנהגותיות וחלקן תרופתיות.
טיפול בפצעים
פגיעה בשלמות הריקמה הרכה בגיל המבוגר היא ענין קריטי הדורש טיפול סיעודי מהימן. הצוות הסיעודי מאבחן את מהותו ואופיו של הפצע ויחד עם אנשי הצוות הרפואי והפיזיקאלי מבצע פעולות להתאמת הישיבה, טיפול פיזיקאלי, טיפול מקומי ולעיתים גם מערכתי תרופתי על מנת לטפל בפצע ולמנוע את הישנותו.
מאזן נוזלים
עם העליה בגיל אנו מודעים פחות לתחושת צימאון . פרק הזמן הדרוש לשתייה מתארך, במיוחד נוכח העובדה כי מספר לא מבוטל של מבוגרים מטופלים במשתנים. לנוכח קושי בניידות והפרעות בהשתנה, מטופלים נוטים למעט בשתיה. פועל יוצא הוא מצב של התייבשות.
לפיכך יש לאבחן תחילה מצב של התייבשות ובהמשך לטפל במתן נוזלים דרך הפה או תת עורית.
עירוי נוזלים לרקמה התת-עורית מקובל במבוגרים ומונע צורך בצינטור ורידי. היתרונות המיידיים בהזלפת נוזלים תת-עורית הינם: הפחתת סבל, הפחתת כאב, נטיה לזיהום והתפתחות אי ספיקת לב.
איזון גורמי סיכון
בגיל המבוגר קיימת נטיה ליטול כמות רבה של תרופות שלא לצורך. התופעה קרויה – פוליפארמציה.
ממחקרים עדכניים עולה שירידה בתהליכי החשיבה קשורה באיזון יתר של ערכי לחץ דם וסכרת, ככל הנראה בשל התערבות של תומכים עיקריים, אך גם בשל התנהלות המטופלים עצמם.
ערכים נמוכים של לחץ דם וסוכר ייתכן וקשורים בירידה נוספת בתהליכי החשיבה והפרעה בזיכרון.
הצוות הסיעודי מנהל מעקב צמוד אחר ערכי הסוכר בדם וניטור ערכי לחץ דם לצורך קבלת החלטה להפחתת מינון תרופות כרוניות עד להפסקתן.
איזון כאב
כאב כרוני הנמשך מעבר למספר שבועות וכרוך במחלה כרונית כמו סכרת עם נזק עיצבי או ארוע מוחי דורש התייחסות כבדת משקל באיבחון וטיפול במבוגר. כאב עשוי להעלות לחץ דם כמו גם לגרום לאי שקט , חרדה, הפרעה בתהליכי החשיבה ואף מצב בלבולי חריף.
הצוות הסיעודי מסייע לנטר כאב בסקלות מקובלות ולטפל בתכשירים מקובלים כדי למנוע סבל מיותר מהמטופל המבוגר